Bom Dia Brasil!

Na onze ontmoeting in Budapest tijdens World of Coffee ging het snel, binnen no-time stuurde Juan Vargas de beste samples op die Fazendas Klem te bieden had en we wisten gelijk dat we goud in handen hadden. Een fantastische “natural” die ons in eerste instantie deed denken aan de ouderwetse, mierzoete aarbeien bubblegum. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij goede koffie maar deze was zo mooi in balans dat we hem wel moesten hebben. Snel een mailtje naar Juan en gelijk 5 zakken geclaimed. Gelukkig waren ze nog beschikbaar.

Twee weken later kregen we het bericht dat ze mee deden aan de Cup of Excellence van Brazilië. En jahoor, door naar de finale! We kregen steeds meer in de gaten dat dit niet zomaar een leuke koffie was maar echt een serieuze kanshebber op de winst dit jaar. In de finale is de koffie, die wij voor het gemak maar tot “Juanito” gedoopt hebben, derde geworden. Wel is die tot beste “Organic coffee” gekroond, een leuke bijkomstigheid.

Helaas is de koffie nog onderweg maar het zal niet lang meer duren voordat deze de grenzen van Amsterdam binnenkomt en wij met trots onze eerste Cup of Excellence finalist in de brander hebben!