Bialetti Venus – Inductie

 29,00 32,00

Wissen

Met de Bialetti Venus kan jij gewoon op jouw hypermoderne inductieplaat een ouderwets percolator koffietje zetten! Een echte klassieker en met een goede reden, want met de Bialetti Venus zet je in een handomdraai een lekkere bak koffie. In onze ogen de goedkoopste en snelste manier om een lekkere espresso te zetten.

  • Beschikbaar als 4- en 6-kops
  • Deze mokkapot is op elke warmtebron te gebruiken
  • Heb jij geen inductie mokkapot nodig? Of vind je het andere design mooier? Kijk dan eens naar de originele mokkapot.

 

De smaak 

De smaak van de bereide koffie is enigszins bitter, omdat de gemalen koffie in het filter heet wordt voordat het water erdoorheen gaat. Dit kan verminderd worden door het reservoir met kokend water te vullen. Hiermee verkort je namelijk de kooktijd. Daarnaast geeft een niet goed schone pot mogelijk een bittere smaak af.

 

Wist je dat?

  • De Bialetti-mascotte houdt zijn wijsvinger omhoog alsof hij nog een espresso bestelt. In het Italiaans wordt hij l’omino con i baffi genoemd: ‘de kleine man met snor’. De mascotte is een karikatuur van Alfonso’s zoon, Renato Bialetti, en is geïllustreerd door Paolo Campani.
  • Alfonso Bialetti is de grootvader van Alberto Alessi, die je mogelijk kent van het bekende Italiaanse designhuis Alessi.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk…