Badeta Blend – Brazilië, Colombia en Ethiopië

 10,95 38,15

De Badeta Blend samengesteld uit: Brazilië, Colombia en Ethiopië heeft een donker en krachtig karakter met een zoete, frisse ondertoon.

De Brazilië zorgt voor smaken van walnoot en donkere chocolade waar de Ethiopië een fris zuurtje brengt die doet denken aan jasmijn en abrikozen. De Colombia maakt er een mooi gebalanceerd geheel van. Verwacht een espresso die smelt op uw tong als een heus bonbonnetje. Ook uitermate geschikt voor koffie’s met melk.

De blend is in het leven geroepen om consistent aan ons ideale smaakprofiel te voldoen. Het kan dus voorkomen dat de samenstelling per seizoen anders is. Dit komt omdat bij koffie, net als bij wijn, de oogsten elk jaar weer verschillen.
Lees verder…

Categorie: Artikelnummer: 1887

Beschrijving

Specificaties

50% Brazilië Pedra Preta

25% Colombia La Victoria

25% Ethiopië Banko Gotiti

Samenstelling Badeta Blend

EthiopiëEthiopië Banko Gotiti: een nieuwe Afrikaanse parel uit onze collectie. Deze boon uit Ethiopië is vernoemd naar de washing station van de Roba Farm. Deze koffieplantage uit de regio Yirgacheffe wordt gerund door de Roba broers. Vader Roba en moeder Beratu leerden hun zonen van jongs af aan hoe ze kwaliteitskoffie konden kweken en oogsten. Een sterke band met de koffieplant is het gevolg daarvan.

 

Brazilië – De Brazilië Pedra Preta is een heerlijk volle koffie met hints van zwarte kers, basterdsuiker en crème brûlée. Eduardo Ferreira de Sousa is de nieuwe, jonge eigenaar van Fazenda Pedra Preta, dat al drie generaties lang is doorgegeven. Waar zijn grootvader is begonnen met het verbouwen van koffie, zet Eduardo dit nu voort. En wel op zijn eigen wijze! Namelijk door de jarenlange kennis die van generatie op generatie is doorgegeven te combineren met moderne technologieën.

 

Colombia – De Colombia La Victoria komt uit de bergen bij Huila, het kleine dorpje Santa Maria om precies te zijn. Aan de voet van de vulkaan groeit deze koffie weelderig. Deze gewassen koffie brengt de zoete tonen en de balans in de blend.

Wij branden al onze koffies als Omni-roast, meer info over dit principe vind je hier.

Tip van de brander:

Denk aan het milde van de Brazilië, de chocoladetonen van de Colombia en de lichte aciditeit en het aromatische van de Ethiopië. Deze combinatie zorgt voor de balans en harmonie in deze blend. Daarnaast is het een vrij eenvoudige koffie om mee te werken. Tip: drink deze gebalanceerde blend als espresso, maar ook met melk straalt deze koffie net zo hard. Wij hebben de Badeta Blend altijd aanwezig op één van de malers in de bar, dus kom gerust langs om te proeven!

Badeta Radio op Spotify

Wil jij nog wat lekkers te luisteren bij je bakkie? Klik dan op onderstaande playlist en droom helemaal weg bij deze tunes speciaal geselecteerd voor de Blend.