Brazilië Cerrado Gold

 11,15 33,45

Wissen

Noten – donkere chocolade – bruine suiker

De Brazilië Cerrado Gold is een heerlijk volle koffie met hints van noten en donkere chocolade. Deze natural verwerkte boon is afkomstig uit de koffieregio Cerrado Mineiro. Gelegen in de stad Patrocinio, vind je de coöperatie Expocaccer: het hart van de koffieproductie in de staat Minas Gerair.

Ricardo dos Santos Bartholo is een bekend lid van Expocaccer en staat aan het roer van de coöperatie. Terwijl Ricardo carrière maakte in management bleef zijn passie voor koffie altijd de boventoon spelen. Daarom besloot hij zich hier volledig om te gaan richten. Hij werd verliefd op Cerrado Mineiro en verhuisde permanent naar Patrocínio en jaagt daar zijn droom na als koffieboer met zijn boerderij 5 Estrelas ‘Five Stars’. Zijn passie voor koffie is zeker terug te proeven in deze boon.

 

Houd je van een heerlijke volle koffie met hints van noten en donkere chocolade? Dan is dit jouw koffie!

Let op! Sinds kort branden wij onze koffies als Omni-roast. Meer info over dit principe vind je hier.

Tip van de brander:

De Brazilië Cerrado Gold is gebrand als gemoedelijke allemansvriend en laat zich graag een echte omni noemen. Met zijn medium body en mout-achtige balans is deze koffieboon uitermate geschikt voor liefhebbers van de mokkapot en french press.

  • Regio: Cerrado Mineiro
  • Process: Natural
  • Variëteit: Catuai
  • Hoogte: 900 – 1.100
Badeta Brazilie Elizabeth estate_smaakwiel

Misschien vind je dit ook leuk…