Cascara Finca Alcatraz

 8,75 26,25

Wissen

Abrikoos – groene appel – rozijnen

 

Finca Alcatraz

De koffieboerderij Finca Alcatraz is gelegen in de gemeente Oparapa in de regio Huila, Colombia. Wilfredo, Julie en hun zoons Juan en Jesus beheren de koffieboerderij. Het is ongeveer 7,5 hectare groot, waarvan 5 hectare wordt gebruikt voor de productie van koffie. Ze hebben een strikte selectie voor het plukken van de bessen waardoor ze alleen de perfect rijpe bessen plukken en verwerken. En dit proef je terug! De cascara, afkomstig van de bessen wordt na het pulpproces onmiddellijk overgebracht naar de verhoogde droogtafels.

Daarnaast zijn Wilfredo en zijn familie lid van Premios Latinoamerica Verde, een groen initiatief dat duurzame praktijken in heel Latijns-Amerika promoot. Finca Alcatraz wekt 85% van hun energie op met zonnepanelen op eigen terrein. ‘We take care of the earth so she will take care of our coffee’. 

Wist je dat: je Finca Alcatraz kan vinden via Airbnb? Wilfredo en Julia staan open voor rondleidingen, koffiecursussen en hikes in de prachtige omgeving.

 

Cascara

Vertaald uit het Spaans betekent cascara letterlijk ‘schelp’ of ‘schil’. Het is in wezen een bijproduct van de koffieproductie. Nadat de koffiebes is geplukt, wordt deze verwerkt (ongewassen en gewassen). De verpulverde schil wordt vaak weggegooid omdat normaal alleen het binnenste zaadje, de koffieboon, nodig is. Maar je kan de schil ook gebruiken, deze bevat namelijk levendige fruittonen en een complexe zoetheid. Heerlijk om thee van te zetten of als limonade te brouwen. Bekijk hier onze recepten met cascara.

 

  • Regio: Vereda Morelia
  • Variëteit: Bourbon
  • Hoogte: 1.700 – 1.800

Misschien vind je dit ook leuk…