Colombia Borbon Rosado

14,5045,30

Wissen

Mango – melkchocolade – jasmijn

Tijdens onze trip naar Colombia hebben we het geluk gehad tegen deze schitterende “Pink Bourbon” aan te lopen. Deze prachtig roze bes is, ondanks steeds meer producenten ermee aan de slag gaan, nog steeds vrij zeldzaam. Het is een hybride tussen de Red- en Yellow Bourbon, waarbij het zaak is om het dominante rode of gele kleur-gen te vermijden. Daarnaast moet de producent er ook voor zorgen dat het lot volledig geïsoleerd is en blijft van andere variëteiten om kruisbestuiving te voorkomen. Tot slot is ook het plukken een stuk lastiger omdat het moeilijker is om de rijpe van de onrijpe bessen te scheiden.

Deze Pink Bourbon is samengevoegd van twee experimentele lots waarbij het grootste deel van Finca Pubenza uit Pitalito afkomstig is. Eigenaar Sebastian Diacono, die verassend genoeg Duits begon te spreken tijdens ons bezoek, gaf aan dat vrijwel zijn gehele oogst werd gebruikt om te experimenteren. Helaas is een groot deel daarvan mislukt en mogen we van geluk spreken dat we toch nog een geringe hoeveelheid van deze beauty hebben mogen afnemen. De honger naar het produceren van de allerbeste koffie is bij Sebastian groot, zo groot zelfs dat hij dus z’n hele oogst op het spel zet.

De koffie is mooi gebalanceerd met zoete, florale tonen. Wees er snel bij want we hebben maar een heel beperkte voorraad. Volgend seizoen hopen we op meer!

  • Regio: Pitalito
  • Process: Gewassen
  • Variëteit: Pink Bourbon
  • Hoogte: 1.900m

 

Misschien vind je dit ook leuk…