Colombia El Vergel

 16,40 54,40

Onze nieuwste trots: de Colombia Finca El Vergel. Een bijzondere koffieboon, namelijk een Geisha. Wist je dat dit een van de meest exclusieve koffiesoorten ter wereld is? De variëteit staat bekend om zijn ongelofelijke smaak (en hoge prijs). Verwacht van deze Geisha tonen van oranjebloesem, honingmeloen en lychee. 

 

Finca El Vergel

Deze koffieboon is afkomstig uit Colombia Finca El Vergel in Huila. Deze koffieboerderij wordt nu gerund door Robinson Rozo. Jong en gemotiveerd komt hij naar voren als een van de verrassingen van dit seizoen. Zijn toewijding en 100% Geisha-specialisme hebben ertoe geleid dat hij de Huila Magico Competition heeft gewonnen. Hij vertegenwoordigt de jongere generatie die bereid is om tijd en moeite te investeren in het produceren van koffie van hoge kwaliteit. Dit vind je zeker terug in een kopje El Vergel.

Lees verder…

Wissen

Categorieën , SKU: N/A

Beschrijving

Specificaties

Regio Huila
Process Natural
Variëteit Geisha
Hoogte 1.900 m

De geschiedenis van Geisha koffie

De Geisha koffieboon komt van origine uit het Ethiopische dorpje Gesha. Hoewel het een moeilijke plant is die alleen op hoge hoogtes kan groeien, werd die toch in 1953 via Tanzania naar Costa Rica gehaald. Een grote vijand van koffieplanten in Latijns Amerika is namelijk bladroest, en laat de Geisha daar nou nét tegen bestand zijn. Helaas mocht dit kenmerk van deze variëteit niet echt baten. Want buiten dat Geisha tegen bladroest bestand is, is de plant ook ontzettend moeilijk om te verbouwen en dus niet rendabel voor grote commerciële doeleinden. Hierdoor werd de Geisha niet bepaald populair. Wie wilt er immers een variëteit planten die in lage aantallen groeit, veel ruimte en aandacht nodig heeft, een lage oogst heeft en het liefst ook nog met de hand geplukt moet worden?

 

Smaakwiel – El Vergel

El Vergel Smaakwiel

Geisha Koffie

In de Specialty Coffee wereld wordt de Geisha gezien als dé beste koffie. Het is dan ook niet gemakkelijk om aan een zak van deze bijzondere koffie te komen. Maar wat maakt de Geisha zo speciaal? En waarom is het zo duur? Klik hier om daar achter te komen.

 

Badeta Radio op Spotify

Wil jij nog wat lekkers te luisteren bij je bakkie? Klik dan op onderstaande playlist en droom helemaal weg in de Colombiaanse tunes.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk…