Colombia Pink Bourbon

 14,50 45,30

Wissen

Mango – melkchocolade – jasmijn

Oh yes, een Pink Bourbon! Dit pareltje zijn we vorige jaar tijdens onze trip naar Colombia, samen met The Coffee Quest, zelf tegen het lijf gelopen.

Deze schitterende Pink Bourbon, Borbon Rosado in het Spaans, is samengevoegd van twee experimentele lots. Het grootste deel is afkomstig van Finca Pubenza uit Pitalito. Eigenaar Sebastian Diacono gaf aan dat vrijwel zijn gehele oogst werd gebruikt om te experimenteren. De honger naar het produceren van de allerbeste koffie is bij Sebastian groot, zo groot zelfs dat hij dus z’n hele oogst op het spel zet. Helaas was een groot deel daarvan mislukt en mochten we van geluk spreken dat we vorig jaar toch nog een geringe hoeveelheid van deze beauty hebben mogen afnemen. Gelukkig is hier weer een nieuwe oogst!

 

Over de Pink Bourbon

Deze prachtig roze bes is, ondanks steeds meer producenten ermee aan de slag gaan, nog steeds vrij zeldzaam. Het is een hybride tussen de Red- en Yellow Bourbon, waarbij het zaak is om het dominante rode of gele kleur-gen te vermijden. Daarnaast moet de producent er ook voor zorgen dat het lot volledig geïsoleerd is en blijft van andere variëteiten om kruisbestuiving te voorkomen. Tot slot is ook het plukken een stuk lastiger omdat het moeilijker is om de rijpe van de onrijpe bessen te scheiden.

De koffie is mooi gebalanceerd met zoete, florale tonen.

Let op! Sinds kort branden wij onze koffies als Omni-roast. Meer info over dit principe vind je hier.

Tip van de brander:

Dit mooie boontje uit Colombia wordt een tikkeltje lichter gebrand dan de andere Colombia uit ons assortiment, het zoetje moet wel echt kunnen stoeien met het zuurtje in deze bijzondere boon. Tip: deze boon is fantastisch op de hendel machine wanneer hij uiterst kort wordt gezet. Maar ook als filter weet deze boon je weg te blazen. Maal hem grof en zet hem met wat minder heet water.

  • Regio: Pitalito
  • Process: Gewassen
  • Variëteit: Pink Bourbon
  • Hoogte: 1.900m

Misschien vind je dit ook leuk…