El Salvador Peña Redonda

 12,40 40,65

Met de El Salvador Peña Redonda voegen we een honey-processed koffieboon toe aan het assortiment, denk aan hints van: vanille, karamel en grapefruit.

Peña Redonda ligt in de vruchtbare uitlopers van het Alotepec-Metapan-gebergte. In de gemeente La Palma, departement Chalatenango in El Salvador. De boerderij strekt zich uit over 8 hectare op hellingen van 1.400 tot 1.500 meter boven zeeniveau. De naam van Peña Redonda verwijst naar een grote rots (180 meter bij 60 meter) die zich in het midden van de boerderij bevindt. En de regio is inderdaad rotsachtig. Carlos Mauricio Lemus Landaverde worstelt echter niet met het ruige terrein van het gebied, maar laat zien dat Peña Redonda een goed voorbeeld is van het potentieel van de regio voor excellentie in koffiekwaliteit. Hij verbouwt hier 4 hectare Pacamara, 4 hectare Pacas en ¾ hectare acacia Bourbon, en zijn koffie staat de afgelopen vier jaar op rij in El Salvador’s Cup of Excellence.
Lees verder…

Wissen

Categorieën SKU: N/A

Beschrijving

Specificaties

Regio La Palma, Chalatenango

Process Honey

Variëteit Pacamara

Hoogte 1.500 – 1.550 m

Finca Peña Redonda

Carlos heeft een zorgvuldige benadering van alle aspecten van de koffieproductie, van teelt tot schaduwbeheer tot verwerking. Tijdens de oogst zorgt hij ervoor dat alleen de rijpste, meest onbeschadigde kersen worden geselecteerd. Op dezelfde dag dat het wordt geplukt, wordt de koffie aan de natte molen geleverd om met de hand te worden ontplooid. En gaat vervolgens onmiddellijk naar de tanks voor de fermentatie. Na de gisting wordt de koffie gewassen en vervolgens 14 tot 16 dagen op patio’s gedroogd, waar hij regelmatig wordt gedraaid om een ​​gelijkmatige droging te garanderen.

Volgens Carlos is het geheim van zijn herhaalde COE-overwinningen de uitstekende behandeling die zijn boerderij krijgt en het harde werk en de toewijding die hij en zijn gezin (hij heeft 7 broers!) in de koffieteelt heeft gestoken.

Tip van de brander:

Als koffiebrander houd ik El Salvador goed in de gaten. Want dit kleine landje in centraal Amerika heeft vaak de mooiste koffies, echter in zulke kleine oplagen dat je al snel misgrijpt. Ook deze prachtige ‘honey-processed’ koffieboon is hierop geen uitzondering, en het wachten zeker waard geweest.

Zelf vind ik deze koffie heerlijk op de Kalita Wave Dripper. Ga voor 92°C met een ratio van 16 delen water op 1 deel koffie met een iets wat fijnere maalstand dan je normaal zou gebruiken. Het resultaat is een uiterst gebalanceerde mix van citrusvruchten en vanille met een zacht en romig mondgevoel. Door zijn lage aciditeit en mooie balans een perfect bakkie dus om je smaakpapillen mee wakker te maken in de ochtend. Maar ook zeker niet verkeerd bij de lunch of na het avondeten. Wees er snel bij want echt veel hebben we niet van deze schitterende microlot.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “El Salvador Peña Redonda” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie