Ethiopië Banko Gotiti

 11,50 37,55

Verwacht een zijdezacht bakkie met hints van zwarte thee, aardbei en vanille.

Ethiopië Banko Gotiti: een nieuwe Afrikaanse parel uit onze collectie. Deze boon uit Ethiopië is vernoemd naar de washing station van de Roba Farm. Deze koffieplantage uit de regio Yirgacheffe wordt gerund door de Roba broers: Kefyalew, Bekele en Tesfaye. Vader Roba en moeder Beratu leerden hun zonen van jongs af aan hoe ze kwaliteitskoffie konden kweken en oogsten. Een sterke band met de koffieplant is het gevolg daarvan. Elke broer heeft een studie afgerond die uiteindelijk bijdraagt aan de kwaliteit van de koffie.
Lees verder…

Wissen

Categorieën , SKU: N/A

Beschrijving

Specificaties

Regio Yirgacheffe

Process Gewassen

Variëteit Heirloom

Hoogte 1.900 – 2.500 m.

Ethiopië Banko Gotiti

Doordat de Roba’s een eigen washing station hebben, is er meer controle over het hele proces tijdens de oogst. Van het plukken tot het inpakken en klaarmaken voor transport. De Roba broers gebruiken het water van de Banko en Raku rivieren om hun koffie te fermenteren en te wassen. De koffiekennis en samenwerking dat bij de broers als vanzelf gaat, is terug te proeven in je bakkie.

Tip van de brander:

Zie deze heerlijke bonen van de gebroeders Roba als een klassieke Yirgacheffe. De zoet kruidige en veelal bloemige tonen vragen om een grove maling en leent zich bij uitstek voor een snelle sprint in je V60, Kalita of Moccamaster. Tip: zet hem iets minder heet als dan dat je gewend bent en je wordt beloond met een zijdezacht mondgevoel. Als je van ijsthee houdt, kan de Ethiopië Banko Gotiti ook heerlijk koud gedronken worden.

smaakwiel Ethiopië - Shonto Werku Reko Koba Mill

Badeta Radio op Spotify

Wil jij nog wat lekkers te luisteren bij je bakkie? Klik dan op onderstaande playlist en droom helemaal weg in de Ethiopische tunes.