Ethiopië Damo Station

 12,95 38,85

Wissen

Blauwe bes – karamel – framboos

We hebben weer een nieuwe natural die we mogen toevoegen aan ons assortiment: de Ethiopië Damo Station. Deze Afrikaanse boon wordt verwerkt in het Damo washing Station, gelegen aan de Shanta Golba mountain.

Op het washing station heerst een sfeer van wederzijds respect. Eigenaar Assefa Dukamo neemt de verantwoordelijkheid voor zijn personeel erg serieus. Toen er laatst een nationaal tekort aan fysiek geld was kon Assefa geen geld van zijn rekening halen om zijn personeel te betalen. In plaats van hen te laten wachten, heeft hij vrienden in de omgeving gebeld om het benodigde geld van te lenen om daarmee zijn personeel uit te betalen.

De toewijding aan het personeel en de community is iets wat natuurlijk beide kanten op werkt. En dat zie je terug in het resultaat; hoogwaardige bonen.

Verwacht een kop koffie met zoete fruittonen.

Let op! Sinds kort branden wij onze koffies als Omni-roast. Meer info over dit principe vind je hier.

Tip van de brander:

Het mooie aan deze ongewassen boon is dat je zo’n beetje elke intensiteit en mondgevoel kunt creëren tijdens het branden. Wij hebben wederom gekozen voor een lichte roast. Hiermee zet je zowel een fantastische espresso als een heerlijke filter. Daarvoor moet je wel even spelen met de maling en watertemperatuur, maar het resultaat in beide zetmethoden is altijd een zeer uitgesproken en lumineus fruitige koffie. Voor de echte waaghals dus!

  • Regio: Sidama
  • Process: Natural
  • Variëteit: Heirloom
  • Hoogte: 1.900m
Badeta_Ethiopie_Reko_Koba_smaakwiel