Ethiopie Gatta Farm

 23,45 81,65

Ethiopië, het land van fruitige koffies, heeft ons weer verrast met een nieuw pareltje afkomstig van de Gatta Farm. Een natural verwerkte boon van het familiebedrijf Daye Bensa. Zij runnen een serieus specialty coffee programma en zijn dit jaar op de Cup of Excellence weer in de prijzen gevallen. Welverdiend!

Verwacht in je koffie tonen van mandarijn, vanille en cantaloupe.

Lees verder…

Categorie: Artikelnummer: N/B

Beschrijving

Specificaties

Regio Sidama
Process Natural
Variëteit Heirloom
Hoogte 2.120 – 2.210m

Over Gatta Farm

Gatta Farm is in 2006 opgericht door de broers Asefa en Mulugeta Dukamo. Ze begonnen als koffieleveranciers in Sidama en hebben daar veel ervaring opgedaan. In 2013 plantten ze hun eerste koffie in een natuurlijk bos waarbij ze de vegetatie en de bomen rondom de planten in het voordeel gebruiken; namelijk voor natuurlijke schaduw. Bovendien richtten zij in 2017 hun eigen droogstation op wat de werkgelegenheid in de buurt bevorderd. Ook runnen ze een trainingsprogramma waarin ze geïnteresseerden opleidingen aanbieden in koffieverwerking.

 

Planeet

Bij Daye Bensa zijn ze van begin af aan al bezig geweest met milieuprojecten. Ze weten dat een duurzaam systeem van belang is voor de kwaliteit van de koffie, de werknemers en het milieu. Wat Gatta Farm betreft, wordt elke wasfase van de koffieverwerking correct afgevoerd en voornamelijk omgezet in natuurlijke meststoffen en compost voor gebruik op de boerderij. Ook de boerderij en faciliteiten zijn gebouwd om de natuurlijke bosbouw en vegetatie rondom te behouden.

 

In 2020 ontving Daye Bensa de biologische certificering om volledig biologische gewassen te gaan exporteren. Daarnaast hebben ze certificeringen van UTZ en Rain Forest Alliances.

Badeta Radio

Voor elk koffieland heeft onze in-house DJ een playlist samengesteld met tunes uit deze gebieden. Ben jij benieuwd wat Ethiopië in petto heeft? Begin dan snel met luisteren.

 

Andere suggesties…