Ethiopië Reko Mountain

 11,45 34,35

Wissen

Abrikoos – Jasmijn – Rode bes

We hebben weer een nieuwe Afrikaanse parel aan onze collectie toegevoegd. Deze boon uit Ethiopië is vernoemd naar de Reko Mountain, dat boven de heuvels van de Kochere regio uitsteekt. Reko staat voor uitdaging, want deze berg beklim je niet zomaar. Tussen oktober en januari worden de vol rijpe red cherries met de hand geplukt en vervolgens naar het wasstation gebracht. De koffie is gewassen met water uit de nabij gelegen rivier, vervolgens verpulverd met een oude Agard pulpmachine. Hierna zijn de bonen 36 tot 48 uur gefermenteerd en 10 tot 12 dagen gedroogd op traditionele Afrikaanse bedjes. Juist deze samenwerking van de gemeenschap waar koffie door de aderen stroomt, maakt deze koffie tot zo’n succes.

Het resultaat: een uitgesproken, fruitige koffie met hints van steenfruit en een heerlijke aciditeit.

Let op! Sinds kort branden wij onze koffies als Omni-roast. Meer info over dit principe vind je hier.

Tip van de brander:

Net tot in het midden van de ‘1e crack’ gebrand en dus heerlijk op alle filtermethoden. Maar voor de fervente thuis-barista die zijn maal skills en zetkunsten wil testen ook erg smakelijk op de espressomachine. De beloning is een mooie frisse maar uiterst complexe aciditeit.

  • Regio: Kochere
  • Process: Washed
  • Variëteit: Heirloom
  • Hoogte: 1850 – 2100 meter
Badeta Ethiopie Reko Mountain_smaakwiel

Misschien vind je dit ook leuk…