Ethiopië Shantawene

 14,35 47,50

Deze gewassen Ethiopië wordt verwerkt in het Shantawene washing station van Daye Bensa. Dat er met uiterste precisie aan de verwerking van alle koffiebonen wordt gewerkt is niks nieuws. Vorig jaar wisten ze namelijk de zevende plaats te bemachtigen in de Cup of Excellence.

Er wordt in het washingstation al jaren enorm hard geïnvesteerd in nieuwe kennis om de verwerkingsmethoden naar een hoger niveau te tillen. Tof om te zien dat dit ook daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt.

Lees verder…

Wissen

Categorieën SKU: N/A

Beschrijving

Specificaties

Regio Sidama
Process Gewassen
Variëteit Heirloom
Hoogte 1.990 – 2.190

Ethiopië Shantawene

Op het Shantawene wasstation zijn ze op hoog niveau koffie aan het produceren, en dat proef je! De koffiebessen die in het wasstation worden verwerkt, groeien tussen 1.990 en 2.190 meter boven zeeniveau. Wanneer koffie op grote hoogte wordt verbouwd, rijpen de bessen trager met als gevolg dat de bonen meer massa (dichtheid) hebben. Over het algemeen betekent dat koffie die geteeld is op grote hoogte, vaak meer zuren, intensere aroma’s en meer smaakontwikkeling hebben.

 

Smaakwiel

Het smaakwiel is een visueel hulpmiddel om je een beeld te geven van de verwachten tonen in je bakkie. Verwacht van de Ethiopië Shantawene voornamelijk florale, fruitige en zoete tonen. Houd je meer van chocolade en noot-achtige tonen? Kijk dan eens naar een Zuid-Amerikaanse koffie. Lees meer over smaaktonen…

Ethiopië Shantawene

Badeta Radio op Spotify

Onze in-house DJ heeft enorm zijn best gedaan om de fijnste Ethiopische tunes te verzamelen. Schroom dus niet om jezelf volledig in de Afrikaanse sferen te wanen.

Misschien vind je dit ook leuk…