Ethiopië – Shonta Werku

10,4531,60

Ethiopië – Shonta Werku
Reko Koba Mill
Regio: Kochere
Process: Natural
Variëteit: Heirloom
Hoogte: 1.850-2.100

smaakwiel Ethiopië - Shonto Werku Reko Koba Mill

Abrikozen – Bramen – Marsepein

De Ethiopië is zo’n koffie die je één keer proeft en nooit meer vergeet. Onder de Reko berg, ligt de Reko Koba Mill verscholen, waar eigenaar Shonta Werku zijn koffie verwerkt. Naast de “gewone” gewassen koffies zijn ze hier aan het experimenteren geslagen en het resultaat mag er zijn. Een knaller van een Natural!  Uniek aan deze koffie is de sterke smaak van bramen, zo wordt deze krachtpatser ook vaak vergeleken met een bramensnoepje. Naast zeer fruitig, zijn de bonen ook vrij zoet en hebben ze een aanwezig zuurtje. Daarom is deze koffie ook zeer geschikt wanneer je je bakje koffie graag met melk drinkt; het zuurtje met de melk resulteert in een gebalanceerde, zoete afdronk.

Een typisch gevalletje van you hate it, or you love it maar wij zijn fan!

Wissen