Indonesië Bondowoso

 13,65 40,95

Wissen

Na lang zoeken hebben we een mooie koffieboon uit Indonesië gevonden, verwelkom de: Indonesië Bondowoso. Een natural koffieboon die uitblinkt in haar volle body en zoete smaaktonen.

Wist je dat?

Arabica-koffieplanten in de 17e eeuw voor het eerst naar Indonesië zijn gebracht door de Nederlanders. Dit was in de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie toen Indonesië door de Nederlanders werd bezet. Het verbouwen van de koffie vindt voornamelijk plaats op grote landgoederen die in de 18e eeuw door de Nederlanders zijn aangelegd.

Naarmate de koffie-industrie destijds groeide, groeide ook de infrastructuur. Wegen, spoorwegen en scheepvaartlijnen brachten een nog nooit eerder vertoonde verbondenheid met de Indonesische eilanden. Dit natuurlijk omdat de koffiebonen van het midden van het eiland naar de havens werden vervoerd om vervolgens te exporteren.

In 1876 werden grote delen van de oogst weggevaagd door een koffieroest-epidemie. Telers zijn zich daarom gaan richten op het verbouwen van Robusta, omdat die een grotere resistentie heeft. Tegenwoordig bestaat de Indonesische koffieproductie voor het grootste deel uit Robusta. De Indonesië Bondowoso is echter een Arabica koffieboon. De productie van deze boon vindt plaats op het Ijen-plateau, aan de oostkant van Java, op een hoogte van meer dan 1400 meter.

  • Regio: East Java
  • Verwerkingsmethode: Natural
  • Variëteit: Bourbon & Typica
  • Hoogte: 1.200 – 1.500 meter

Misschien vind je dit ook leuk…