Nieuwe koffie: Peru Mayar

16 juli 2019

 

Bij het uitzoeken van een nieuwe koffie is allereerst smaak een belangrijk criterium. Dat zit sowieso wel goed bij deze nieuwe knaller,  maar net zo belangrijk voor ons is hoe de koffie wordt verbouwd. Een pionier op het gebied van eerlijke koffie is Giorgio van 7 Elements Peru. Midden in het Amazoneregenwoud in Peru verbouwt hij zijn koffie. Giorgio gelooft in een volledige cyclus van mens en natuur en verbouwt zijn koffie daarom volgens de ‘permaculture’ gedachte. Benieuwd wat dat inhoud? Lees snel verder.

De Permaculture methode
Permaculture is in feite de gedachte om alles constant in evenwicht te houden. Één van de grondleggers van de term, Mollison, legt het als volgt uit: “Permaculture is a philosophy of working with, rather than against nature; of protracted and thoughtful observation rather than protracted and thoughtless labor; and of looking at plants and animals in all their functions, rather than treating any area as a single product system.” Het geheim van een goede koffie zit hem dus in het volledig benutten van de hele cyclus.

Giorgio benoemt dit ook. Alle menselijke en natuurlijke elementen zoals energie, de omgeving, kunst, gezondheid en educatie dragen bij aan het maken van een goede koffie. Het zit hem echt in zijn geheel. Een andere grote plus: deze vorm van koffie verbouwen vermindert ook de voetafdruk op de aarde.

De smaak
Genoeg over het proces, je bent vast ook benieuwd hoe de koffie smaakt. Dit resulteert in een fantastische koffie die enorm rijk aan body is. De gewassen koffie is zeer fruitig, heeft een kleine aciditeit en is licht zoetig. Hij heeft hints van perzik, amandel en whiskey.

Giorgio met een van zijn collega’s in Peru