Ethiopie Tibebu Roba

 11.75 42.70 of van  10.58 38.43 / maand

De Ethiopië Tibebu Roba koffie is afkomstig van de gedreven Tibebu Roba, die zijn boerderij in de vruchtbare regio van Yirgacheffe begon in 1982. Zijn toewijding en experimenteerdrift hebben geleid tot koffie van uitzonderlijke kwaliteit, die wereldwijd wordt geroemd. Door gebruik te maken van natuurlijke fermentatiemethoden op grote hoogte (1985-2000m), brengt hij koffie voort met een uniek smaakprofiel. De rijke, rode bodem en zorgvuldige verwerking zorgen voor een verfijnde koffie vol subtiele, fruitige tonen

Verwacht een fijne koffie met tonen van zomers fruit als perzik, mango en een body die doet denken aan nougat. 

De bijzondere herkomst van de Tibebu Roba

Een boerderij met een Verhaal

In de pittoreske Chelchele Kebele-regio van Yirgacheffe, Ethiopië, wordt de Tibebu Roba koffie geproduceerd. Tibebu Roba, een toegewijde koffieboer sinds 1982, runt de boerderij met passie en vakmanschap. De hoge ligging van 1985 tot 2000 meter boven zeeniveau biedt ideale omstandigheden voor de productie van unieke koffies, die wereldwijd worden geprezen voor hun kwaliteit en complexiteit.

Perfecte omstandigheden voor een top koffie

De rijke, rode bodem van Chelchele Kebele in combinatie met het koele klimaat en de hooggelegen boerderij zorgt ervoor dat de koffiebonen langzaam rijpen, wat resulteert in een verfijnd en evenwichtig smaakprofiel. De natuurlijke fermentatie draagt bij aan de ontwikkeling van subtiele fruitige en bloemige tonen, waardoor deze koffie zich onderscheidt van andere Yirgacheffe-koffies. Proef zelf de uitzonderlijke kwaliteit en passie die in elke boon zit.

De koffieproductie van Tibebu Roba

Duurzame koffieproductie in Ethiopië

Tibebu Roba’s boerderij legt de nadruk op duurzaamheid en kwaliteit. Hoewel de boerderij niet meer officieel gecertificeerd is als biologisch, wordt er nog steeds gewerkt met duurzame landbouwmethoden, waaronder het gebruik van zelfgemaakte compost. Deze zorgvuldige aanpak draagt bij aan de rijke, fruitige smaken van de koffie, zonder de grond uit te putten.

Hoogwaardige natuurlijke verwerkingsmethoden

De Tibebu Roba koffie wordt verwerkt als natural, waarbij de koffiebessen in hun schil de fermentatie ondergaan. Dit proces benadrukt de fruitige en bloemige tonen van de koffie en geeft de boon zijn kenmerkende ronde body. Dankzij deze nauwkeurige verwerkingsmethode leverde Tibebu in 2019 een koffie met een SCA score van 91 in de Trabocca-veiling, een bewijs van de uitzonderlijke kwaliteit van zijn koffie.

BADETA RADIO OP SPOTIFY

Wil jij nog wat lekkers te luisteren bij je bakkie? Klik dan op playlist hier naast en droom helemaal weg bij deze tunes speciaal geselecteerd voor de Blend.

BADETA RADIO OP SPOTIFY

Wil jij nog wat lekkers te luisteren bij je bakkie? Klik dan op playlist hier naast en droom helemaal weg bij deze tunes speciaal geselecteerd voor de Blend.

Extra informatie

Gewicht: No selection

1000gr, 250gr