Het bijzondere verhaal van Haile Gebre, grondlegger van Guji koffie en de man achter onze Ethopië Shakisso
Hou jij van een heerlijk bakkie koffie, maar zit je al aan jouw koffietaks van de dag? Zo wordt decaf koffie gemaakt.
Als je goede koffie koopt wil je die natuurlijk zo lekker mogelijk houden tot je genoten hebt van de allerlaatste koffieboon. Hierbij 6 Badeta Tips:
Welke reis maakt de koffie door voordat het in jouw kopje beland? We nemen je graag mee in een reis door de wereld van koffieproductie.
Bij specialty coffee is de gehele koffieketen ingericht op het creëren van kwaliteit. Waarom? Omdat we allemaal passie voor koffie hebben.
Wil jij weten waarom deze koffie "de kleine pareltjes" heet en hoe je dat proeft? Lees hier over onze nieuwste koffie.
Seizoen en versheid van groene koffie zijn cruciaal voor het branden van jouw specialty coffee. Lees er meer over.
De koffie-industrie is voortdurend in ontwikkeling. Lees alles over verschillende fermentatie processen!
De kracht van Blends en waarom we net zoveel van blends houden als van single origins.
Wat is Third Wave coffee? Er worden soms termen naar je hoofd geslingerd die eigenlijk alleen maar vraagtekens oproepen. Zo ook de term: Third Wave...
Wat doet cafeïne met je lichaam? Als koffieliefhebber ben je misschien toch wel benieuwd naar het effect van dit heerlijke goedje op je lichaam.
Wil jij werken in een jong en snelgroeiend bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van het maken van beeld en tekst. En wil jij meer weten over...
Weet waar je koffie vandaan komt: van boon tot bakkie.
Wij geven je graag tips om je latte-art naar een hoger level te tillen.
Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het werk op een koffieplantage eruit ziet? Onze collega Lynn heeft tijdens haar bezoek aan Colombia een tijdje ...
Klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer nu!
Je bent thuis je uiterste best aan het doen om de knapste bakkies te zetten, maar op de een of andere manier lukt het maar niet. Meer leren?
In Augustus 2021 ging ons nieuwste teamlid Noussayr samen met Friso, van The Coffee Quest, op koffietrip naar Brazilië. Lees hier alles!
De Aeropress is onze lievelings als het gaat om koffie on-the-go! Lees meer..
Steeds vaker lijken mensen een specifieke smaak te ontwikkelen voor koffie uit bepaalde landen. Maar hoe komt dit eigenlijk?
Je hebt er mogelijk al eens wat over gehoord: conische en platte maalschijven. Maar wat is precies het verschil?
The roaster is your paradise, so feel at home and contribute to het knapste bakkie pleur. Read more!
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de Arabica en de Robusta? Lees meer..
Lees alles over Agroforestry en meer!
In de Specialty Coffee wereld wordt de Geisha gezien als dé beste koffie. Waarom?
Naast het verduurzamen van de koffiebonen, zijn wij bezig met het verduurzamen van alle aspecten waar wij invloed op hebben. Zoals..
Wanneer is koffie eigenlijk vers? En is dat dan automatisch ook het lekkerst? Lees er alles over!
Onze koffiebranderij in het centrum van Amsterdam!
Lees meer over onze koffie uit Indonesië Bondowoso!
Hoe ziet de perfecte cremalaag er nou eigenlijk uit? Lees er alles over!
De schil van de koffiebes als siroop, lees alles wat je ermee kan!
Wat is coldbrew en hoe maak je het thuis? Lees er alles over!
Leer alles over het beste espressokopje!
We hebben een nieuw pareltje die we mogen toevoegen aan ons assortiment; de Ethiopië, Damo Station.
Laat jij je koffie al voor je malen in de winkel of heb je zelf een koffiemaler thuis staan?
De zoektocht naar jouw lievelingskoffie kan erg lastig zijn. De ene boon is de andere niet en ook de zetmethode is erg bepalend voor de smaak.
Met trots presenteren wij onze nieuwste winkelaanwinst: De Hipster Brewer van 3Temp. Een geavanceerde filtermachine in onze bar...
Over een week staan wij, Joost en Tomas, weer op het vliegveld om naar onze jaarlijkse koffiebestemming af te reizen.
De smaakontwikkeling van koffie is afhankelijk van ontelbaar veel factoren. Allereerst natuurlijk de koffievariëteit en groeiomstandigheden...
Waar wij eerst nog onderscheid probeerde te maken tussen een espresso en filterbranding, gaan we nu met al onze koffies volledig over tot omni roast.
Afgelopen maand zijn we op vierdaagse koffietrip naar Ethiopië geweest. Lees hier meer over onze reis.
Bij het Swiss Water Process® wordt een kleine hoeveelheid groene bonen ondergedompeld om het zogeheten GCE – Green Coffee Extract – te creëren.
More than milk Amsterdam, kortweg MOMA is ontstaan vanuit het idee dat er rondom Amsterdam meer dan genoeg melk wordt geproduceerd om de hele stad...
Wij zijn altijd op zoek naar de allerlekkerste koffiebonen van plekken over de hele wereld.
De Badeta Koffiebranderij is officieel geopend in het leukste stukje van Amsterdam (vinden wij dan).
Sinds kort zijn we betrokken bij een project waarbij we de producenten in Kameroen helpen met het upgraden van de productiefaciliteiten.
Na een inspirerende zoektocht door Nicaragua en El Salvador in februari, kunnen we bijna niet wachten op de nieuwe oogst van dit seizoen.