''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Twee vrienden met liefde voor de koffie.

Dat zijn wij, Tomas en Joost, de oprichters van Badeta. We delen de missie om iedereen te laten genieten van verantwoorde, bijzondere en bovenal kwalitatief lekkere koffie. We gaan geregeld op avontuur om de hoge kwaliteit van de koffiebonen te garanderen. Samen met een hecht team proberen wij een plek te creëren waar koffieproducent, brander en consument samenkomen. Dankzij onze vaste klantenkring en ons hechte team kunnen wij dit waar maken.

We houden van koffie. En net als bij een goede wijn wordt de smaak van koffie beïnvloed door de regio waar deze wordt verbouwd, de hoogte van de koffieplantage en zelfs de grondsoort. Daarom bieden wij altijd een selectie van zowel klassieke als uitdagende en experimentele koffiesoorten. Zo brengt onze Indonesische koffie vernieuwing aan je smaakpapillen en biedt onze Badeta Blend je elke dag de ideale kop koffie. Er is altijd een passende smaak te vinden, ongeacht wat je lekker vindt.

Verduurzaming van de koffie-industrie.

Bij Badeta vinden we het belangrijk om een rol te spelen in het verduurzamen van de koffie-industrie. Op dit moment worden koffieproducenten namelijk nog teveel uitgebuit. De grootste afnemers van koffie domineren nu bijna driekwart van de markt. De inkoopmacht is met dit percentage zo groot dat ze hele landen kunnen uitbuiten. Zij betalen veel te lage prijzen aan de boer, wat weer een grote rol speelt in de armoede die onder veel koffieproducenten heerst. Ook worden er veel bomen gekapt om zoveel mogelijk koffie te kunnen produceren. Hierdoor raakt de grond uitgeput, wat op zijn beurt weer leidt tot slechtere kwaliteit koffie.

Verduurzaming van de koffie-industrie.

Wij willen verandering, en bouwen daarom eerlijke relaties op met onze koffieproducenten. Badeta koopt in bij kleinschalige boeren die milieuvriendelijke landbouwbedrijven en hun arbeiders goed behandelen. Zo helpen we de gemeenschappen in de buurt van de boerderijen te verbeteren. Alleen door fatsoenlijke lonen te bieden en gewetensvolle milieuvriendelijke landbouw te bedrijven, kan echt duurzame landbouw tot bloei komen. Zo bieden we je de zekerheid dat je kan genieten van een maatschappelijk verantwoord kopje koffie.

Waar producent, brander en consument samenkomen.

We zijn niet bang om een premium prijs te betalen als we daarmee zorgen dat iedereen in de keten zijn eerlijke deel ontvangt. Daarnaast investeren we graag in koffieproducenten die actief bezig zijn met het verduurzamen van hun productieproces. Zo hebben wij al jaren een nauwe samenwerking met koffieproducent Eduardo van koffieboerderij Pedra Preta en betalen we per zak die we afnemen 99 euro extra. Dat geld wordt direct geïnvesteerd in zijn Agroforestry onderzoek (lees meer…).

Reizen over de hele wereld om producenten te bezoeken herinnert ons aan de verschillen in elke regio, bij elke boerderij. Onze benadering van inkoop en branden is dan ook gericht op het benadrukken en eren van deze verschillen. Het is verrijkend om door producenten te worden verwelkomd met vrijgevigheid en gastvrijheid. Dat is ook wat wij op onze beurt proberen te eren en te weerspiegelen aan onze klanten. Zo zijn we kind aan huis bij de familie Peralta in Nicaragua, de familie Vargas in Brazilië en Juan Andrés Gutiérrez in El Salvador. Samen zijn we op zoek naar de meest bijzondere koffies, en werken we constant aan het verbeteren en verduurzamen van de productie, transport, het branden en serveren!

Zin gekregen in een bakkie? Bestel dan nu snel je koffiebonen.

Van boon tot bakkie:
het hele proces telt mee.

Tijdens het branden halen we het beste uit de koffieboon naar boven. Zo bereiken we het zwarte goud waar we zo van houden. En heeft een boon wat extra liefde nodig om de karakteristieken naar boven te halen? Dan gaan we daar langer mee aan de slag. Er wordt in het land van herkomst hard gewerkt aan dit mooie product, aan ons de taak om net zo hard te werken aan het eindproduct. Bij onze branderij in de Pijp in Amsterdam ben je altijd welkom om dit zelf te ervaren. Naast overheerlijke koffie serveren we ook huisgemaakte lekkernijen. Wil je thuis ook kunnen genieten van de koffie? Dan geven we je graag advies over onze bonen en hoe je daar de beste kwaliteit uit haalt.

Transparantie betekent veel voor ons. Daarom krijg je bij elke koffie een kaartje met alle informatie over de herkomst van de boon. Wij laten je graag zien waar jouw koffie vandaan komt en welke koffieproducent aan de basis staat. Enthousiaste ondernemers met liefde voor het product. We laten je graag deze mooie verhalen zien.