Bialetti Mokkapot – zwart

 35,95 42,95

De Bialetti Mokkapot Zwart, doet het net zo goed als die in het zilver of rood, maar staat misschien net wat leuker op jouw aanrecht.

De Bialetti Mokkapot, ook wel percolator genoemd, is een echte klassieker en met een goede reden. Want met het Bialetti Mokkapotje zet je in een handomdraai een lekkere bak koffie. In onze ogen de goedkoopste en snelste manier om een lekkere espresso te zetten.

Lees verder…

Wissen

Categorieën SKU: N/A

Beschrijving

Specificaties

Materiaal aluminium

Kleur zwart

Geschikt voor gas

De smaak

De smaak van de bereide koffie is enigszins bitter. Dit komt omdat de gemalen koffie in het filter al heet wordt voordat het water erdoorheen wordt geduwd. Dit kan verminderd worden door het reservoir van je Bialetti mokkapot met kokend water te vullen. Hiermee verkort je namelijk de kooktijd. Daarnaast geeft een niet goed schone pot mogelijk een bittere smaak af.

 

  • Beschikbaar in 3- of 6-kops, ander maat nodig? Stuur dan even een mailtje.
  • Heb jij een inductieplaat? Kijk dan naar de Bialetti Venus
  • Of kijk naar het inductieplaatje. Dan kan je deze mokkapot ook op je inductie gebruiken.
  • De Bialetti mokkapot is ook beschikbaar in de kleuren: rood en zilver.

Wist je dat?

  • De Bialetti-mascotte houdt zijn wijsvinger omhoog alsof hij nog een espresso bestelt. In het Italiaans wordt hij l’omino con i baffi genoemd: ‘de kleine man met snor’. De mascotte is een karikatuur van Alfonso’s zoon, Renato Bialetti, en is geïllustreerd door Paolo Campani.
  • Alfonso Bialetti is de grootvader van Alberto Alessi, die je mogelijk kent van het bekende Italiaanse designhuis Alessi.

Misschien vind je dit ook leuk…