Badeta Blend – Brazilië, Colombia en Ethiopië

 10,25 30,75

Wissen

Deze Badeta Blend van Brazilië, Colombia en Ethiopië heeft een donker en krachtig karakter met een zoete, frisse ondertoon. De Brazilië zorgt voor smaken van walnoot en donkere chocolade waar de Ethiopië een fris zuurtje brengt die doet denken aan jasmijn en abrikozen. De Colombia maakt er een mooi gebalanceerd geheel van. Verwacht een espresso die smelt op uw tong als een heus bonbonnetje. Ook uitermate geschikt voor koffie’s met melk. De blend is in het leven geroepen om consistent aan ons ideale smaakprofiel te voldoen. Het kan dus voorkomen dat de samenstelling per seizoen anders is. Dit komt omdat bij koffie, net als bij wijn, de oogsten elk jaar weer verschillen.

Ethiopië – Op dit moment is de Ethiopië in onze Badeta Blend een bijzonder mooie boon uit Yirgacheffe. Een “Ethiopian Heirloom” van het washingstation “Reko.” Dit washingstation betaald de boeren per kilo koffiebessen die zij oogsten. Omdat deze boeren meer krijgen voor een kilo rijpe bessen dan voor een kilo onrijpe bessen ligt de algehele kwaliteit erg hoog.
Deze koffie wordt na het “pulpen” gewassen met water uit de nabijgelegen rivier. Dit kan 3-4 dagen duren waarna het een dag of 10-12 te drogen wordt gelegd. Dit geeft de koffie een heerlijke cleane, fruitige smaak.

Brazilië – De Brazilië Cerrado Gold is een heerlijk volle koffie met hints van noten en donkere chocolade. Deze natural verwerkte boon is afkomstig uit de koffieregio Cerrado Mineiro. Gelegen in de stad Patrocinio, vind je de coöperatie Expocaccer: het hart van de koffieproductie in de staat Minas Gerair.  Deze natural geeft een hele stroperige, dikke crema in de espresso en geeft deze blend zijn body.

Colombia – De Colombia komt uit de bergen bij Huila, het kleine dorpje Santa Maria om precies te zijn. Aan de voet van de vulkaan groeit deze koffie weelderig. Deze gewassen koffie brengt de zoete tonen en de balans in de blend.

Wij branden al onze koffies als Omni-roast, meer info over dit principe vind je hier.

Tip van de brander:

Denk aan het milde van de Brazilië, de chocoladetonen van de Colombia en de lichte aciditeit en het aromatische van de Ethiopië. Deze combinatie zorgt voor de balans en harmonie in deze blend. Daarnaast is het een vrij eenvoudige koffie om mee te werken. Tip: drink deze gebalanceerde blend als espresso, maar ook met melk straalt deze koffie net zo hard. Wij hebben de Badeta Blend altijd aanwezig op één van de malers in de bar, dus kom gerust langs om te proeven!

  • Regio: 50% Brazilië, 25% Colombia en 25% Ethiopië
Badeta smaakwiel

Misschien vind je dit ook leuk…