Blend – Brazilië, Colombia en Ethiopië

10,2528,10

Wissen

Deze blend van Brazilië, Colombia en Ethiopië heeft een donker en krachtig karakter met een zoete, frisse ondertoon. De Brazilië zorgt voor smaken van walnoot en donkere chocolade waar de Ethiopië een fris zuurtje brengt die doet denken aan jasmijn en abrikozen. De Colombia maakt er een mooi gebalanceerd geheel van. Verwacht een espresso die smelt op uw tong als een heus bonbonnetje. Ook uitermate geschikt voor koffie’s met melk. De blend is in het leven geroepen om consistent aan ons ideale smaakprofiel te voldoen. Het kan dus voorkomen dat de samenstelling per seizoen anders is. Dit komt omdat bij koffie, net als bij wijn, de oogsten elk jaar weer verschillen.

Op dit moment is de Ethiopië uit een bijzonder mooie boon uit Yirgacheffe. Een “Ethiopian Heirloom” van het washingstation “Reko.” Dit washingstation betaald de boeren per kilo koffiebessen die zij oogsten. Omdat deze boeren meer krijgen voor een kilo rijpe bessen dan voor een kilo onrijpe bessen ligt de algehele kwaliteit erg hoog.
Deze koffie wordt na het “pulpen” gewassen met water uit de nabijgelegen rivier. Dit kan 3-4 dagen duren waarna het een dag of 10-12 te drogen wordt gelegd. Dit geeft de koffie een heerlijke cleane, fruitige smaak.

De Brazilië in de blend heeft zijn naam ontleend aan de plaats waar deze verbouwd wordt: Ibiraci. Een relatief kleine plaats in koffieregio Minas Gerais, een heuvelachtig landschap met veel thermische bronnen. Deze bronnen zorgen voor veel mineralen in de grond en maakt deze bij uitstek geschikt voor het verbouwen van koffie.
In tegenstelling tot het overgrote deel van Brazilië worden de bessen hier met de hand geplukt. Dit resulteert in een koffie met heel weinig “defects.” Deze “natural” geeft een hele stroperige, dikke crema in de espresso en geeft deze blend zijn body.

De Colombia komt uit de bergen bij Huila, het kleine dorpje Santa Maria om precies te zijn. Aan de voet van de vulkaan groeit deze koffie weelderig. Deze gewassen koffie brengt de zoete tonen en de balans in de blend.

  • Regio: 50% Brazilië, 25% Colombia en 25% Ethiopië
Badeta smaakwiel

Misschien vind je dit ook leuk…