Colombia La Victoria

 13,05 45,45

Verwacht in je kop een volle donkere body met een medium aciditeit en tonen van chocolade, aalbessen en donkere rietsuiker.

De Colombia La Victoria is een echte parel uit de bergen rond de Huila vulkaan. De koffie uit deze regio is jaren lang verborgen gebleven omdat dit midden in het guerrilla gebied lag. Omdat dit gedeelte was afgesloten van de rest van de wereld hebben de boeren hier op eigen houtje het produceren van koffie naar een hoger niveau getild. De “Coffee Federation” is dan ook nooit langs geweest, waardoor de boeren nooit zijn overgegaan op het verbouwen van de variëteit Castillo, zoals in de rest van Colombia vaak wel het geval is, maar nog steeds Caturra en Typica variëteiten groeien.
Lees verder…

Wissen

Categorieën: , Artikelnummer: 2833

Beschrijving

Specificaties

Regio Huila

Process Gewassen

Variëteit Caturra

Hoogte 2.000 m

Tip van de brander:

De Colombia La Victoria is gebrand tot een goed gebalanceerde roast die echt alles aan kan. Tip: maal deze koffieboon beduidend fijner voor tonen van donkere chocolade en bessen voor de espressomachine óf flink grof voor een clean frisse afdronk op de filter.

 

Colombia La Victoria – Smaakwiel

Badeta Radio op Spotify

Wil jij nog wat lekkers te luisteren bij je bakkie? Klik dan op onderstaande playlist en droom helemaal weg in de Colombiaanse tunes.

 

Andere suggesties…