Training – Smaak & Geur
In de training Smaak & Geur staat het extractieproces van koffie centraal.
Er zijn ontelbaar veel manieren om koffie te bereiden. Ontdek de verschillende basistechnieken, zetmethodes, parameters en de invloed daarvan op het proces. Proef koffie van verschillende landen en ga zelf aan de slag met filterapparatuur.
Tijdsduur 4 uur
Aantal personen 2 tot 4 personen De training vindt plaats in onze branderij. De training duurt ongeveer 4 uur. Per training kunnen momenteel minimaal 2 personen en maximaal 4 personen deelnemen.
Inclusief lesmateriaal en bovendien heel veel koffie!
Voor wie is deze training?
Voor iedereen die het leuk vindt om meer te leren over koffie. Je hoeft nog geen voorkennis te hebben, maar dit mag natuurlijk wel. Wij passen de moeilijkheidsgraad van de workshop aan naar jouw niveau. Indien je specifieke wensen hebt, kun je dit altijd aangeven. Dan passen wij de training hierop aan.
Hoe lang duurt de training Smaak & Geur?
Deze workshop duurt ongeveer 4 uur. We starten met een gedeelte theorie, in de middag gaan we over op het praktijk gedeelte.
Je leert:
- Wat voor verschillende koffiebonen er allemaal zijn
- De verwerkingsmethoden
- Het brandproces en smaakprofielen
- Proeven en ruiken → Sensory skills
- Vergelijken verschillende soorten koffies
- De invloed van maling op je koffie
- Experimenteren met verschillende zetmethodes
Op zoek naar een andere training? Bekijk dan de cursus Word Thuisbarista of Barista Vaardigheden.