''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

De Onzichtbare Invloed van Water op Jouw Koffiebeleving

De Onzichtbare Invloed van Water op Jouw Koffiebeleving

Water is het hoofdingrediënt van koffie, maar niet elk water is gelijk. In deze blog duiken we diep in de invloed van water samenstelling op de smaak van je koffie en hoe het je koffiemachines kan beïnvloeden. Ontdek hoe je met het juiste water elke kop Badeta koffie naar een hoger niveau tilt.

Het Belang van Waterkwaliteit

Meer dan 98% van je kopje koffie bestaat uit water. De mineralen en de zuiverheid van dat water hebben een cruciale invloed op de smaak van de koffie. Water met een hoog gehalte aan calcium en magnesium helpt bij het efficiënt extraheren van smaakstoffen uit de koffiebonen, wat resulteert in een rijker en voller aroma. Echter, te veel van deze mineralen kan de koffie een hard en bitter randje geven.

pH-Waarde en Smaakbeleving

De pH-waarde van water, die aangeeft hoe zuur of basisch het water is, speelt ook een belangrijke rol. Ideaal is licht zuur tot neutraal water (pH tussen 6,5 en 7,5) voor het beste brouwresultaat. Water dat te zuur of te basisch is, kan de delicate smaken van koffie maskeren of vervormen, waardoor je niet de optimale koffie-ervaring krijgt.

Invloed op Koffiemachines

Naast de invloed op smaak, heeft de waterkwaliteit ook een direct effect op de levensduur en de prestaties van koffiemachines. Hard water, rijk aan kalk, kan leiden tot kalkaanslag in machines, wat de efficiëntie vermindert en de levensduur kan verkorten. Regelmatig ontkalken is essentieel, maar het gebruik van gefilterd of speciaal behandelde water kan de frequentie van deze onderhoudswerkzaamheden verminderen.

Tips voor het Kiezen van het Juiste Water

  1. Gebruik Gefilterd Water: Overweeg een waterfilter te gebruiken om chloor en andere onzuiverheden te verwijderen die de smaak van je koffie kunnen beïnvloeden.
  2. Test de Hardheid: Kits zijn beschikbaar om de hardheid van je water te testen. Streef naar een evenwicht tussen niet te hard en niet te zacht.
  3. Proef het Verschil: Experimenteer met verschillende soorten water en proef hoe het de smaak van je koffie verandert.

Verbeter je koffie en de levensduur van je machine met een waterfilter
Het gebruik van een waterfilter kan de smaak van je koffie en de levensduur van je machine drastisch verbeteren

Met deze Sage waterfilter verbeter je gemakkelijk de kwaliteit van jouw water. Zo zet je betere koffie, en gaat je machine veel langer mee. Deze waterfilter is geschikt voor alle Sage machines. Vervang de filter elke 90 dagen voor optimale waterkwaliteit