''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Panama Villa Donia – Een Nieuwe Golf in Koffie

Panama Villa Donia – Een Nieuwe Golf in Koffie

Samen werken om samen iets mooiers te creëren, daar houden we van bij Badeta. Zo werken wij vaak langdurig samen met koffieboeren, en ondersteunen we elkaar om elk jaar beter te worden. Voor deze koffie hebben drie boeren uit de regio Boquete in Panama de handen in één geslagen, om te experimenteren en elkaars kennis te gebruiken om een mooiere en specialere koffie te creëren. En dat is gelukt! We presenteren graag de: Panama Villa Donia.

De drie boeren die samen werkten aan deze koffie hebben niet alleen een hoge kwaliteit koffie gecreëerd maar ook eentje die uniek in het verwerkingsproces.

De Villa Donia ondergaat een anaërobe fermentatie als koffiebes, gedurende 72 tot 96 uur in grote tanks met luchtsluizen. De boeren noemen dit zelf het "dynamic cherry" proces. Dit proces zorgt ervoor dat opgehoopte gassen tijdens de fermentatie vrijkomen, wat de groei van gist en melkzuurbacteriën bevordert. Dit zorgvuldig uitgevoerde proces levert een koffie op met tonen van vanille, een zachte en ronde body, wat fruitigheid en kruidigheid die doet denken aan koffiekoekjes.

Als filter koffie komen opeens zijn fruitige kwaliteiten weer om de hoek kijken. Wat rood fruit neemt de plek van de vanille over en geeft een prettige aciditeit. Kortom, elk koffietje is anders met deze koffie!

Dus, als je op zoek bent naar een koffie die dynamisch, complex en vol van body is, dan is onze Panama misschien wel  jouw nieuwe favoriet. Met zijn unieke smaakprofiel en innovatieve verwerking is het de perfecte aanvulling op de collectie van elke koffieliefhebber.

Meer lezen over fermentatietechnieken? Lees onze Badeta Blog over fermentatie!

Probeer nu de Panama Villa Donia
Zelf proeven is natuurlijk altijd beter!

Benieuwd naar de rijke en unieke smaak van de Panama Villa Donia? Dankzij het innovatieve "dynamic cherry" fermentatieproces biedt deze koffie een ongeëvenaarde ervaring met tonen van vanille, rood fruit en een zachte, ronde body. Bestel nu en ontdek zelf waarom deze koffie een must-have is voor elke koffieliefhebber!