''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Sinds kort zijn we betrokken bij een project waarbij we de producenten in Kameroen helpen met het upgraden van de productiefaciliteiten. Via onze importeur The Coffee Quest zijn wij bij dit project terecht gekomen.

Het idee is om onder de noemer "Circle of Excellence" de productiefaciliteiten bij de aangesloten boeren sterk te verbeteren. Dit jaar hebben wij koffie van Sho Village afgenomen. Door een premium te betalen hebben ze de mogelijkheid om zelf een nieuwe mill te bouwen. Hierdoor kunnen ze binnenkort betere en stabielere kwaliteit leveren.

Het hele project staat onder leiding van Matti Foncha. De afgelopen 20 jaar is hij druk bezig met de merknaam "Boyo" op de kaart te zetten en de samenwerkingen in de hele supplychain te verbeteren. De boeren in Boyo direct verbinden met de branders en consumentenmarkten. Hierdoor kunnen ze beter inspelen op de vraag en hebben wij onze invloed bij de oorsprong. Zo werken we samen aan het verbeteren van de koffie!

Meer leren over koffie?
Coffee expert James Hoffmann heeft een boek gemaakt met alle informatie over koffie die jij wilt weten.

Wil jij meer leren over het maken van een espresso of zet jij liever een lekkere filter koffie? Alles komt aan bod in dit boek.

Trouwens, ook leuk als cadeau!