Gratis verzending op alle koffiebonen of bij besteding vanaf €20,- (NL)

Tip van de brander

De zoektocht naar jouw lievelingskoffie kan erg lastig zijn. De ene boon is de andere niet en ook de zetmethode is erg bepalend voor de smaak. Ondanks dat een groene boon al een eigen pakket aan smaken en aroma’s bij zicht draagt, is het de taak van de brander om het optimale naar boven te halen. De laatste schakel in het proces is de barista; taak aan de barista om door onder andere zetmethode en temperatuur de koffie op de juiste manier te bereiden. Echter is uiteindelijk smaak voor iedereen verschillend, de een prefereert een fruitige filterkoffie en de ander mogelijk een donkere espresso.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we alle bonen uit ons assortiment voor je op een rijtje gezet met daarbij een omschrijving en tips betreffende de zetmethode.

Brazilië

Elizabeth Estate

De Brazilië is gebrand als gemoedelijke allemansvriend en laat zich graag een echte omni noemen. Met zijn medium body en mout-achtige balans is deze koffieboon uitermate geschikt voor liefhebbers van de mokkapot en french press.

Colombia

La Victoria

De Colombia is gebrand tot een goed gebalanceerde roast die echt alles aan kan. Tip: maal deze koffieboon beduidend fijner voor tonen van donkere chocolade en bessen voor de espressomachine óf flink grof voor een clean frisse afdronk op de filter.

Blend

50% Brazilië, 25% Colombia en 25% Ethiopië

Denk aan het milde van de Brazilië, de chocoladetonen van de Colombia en de lichte aciditeit en het aromatische van de Ethiopië. Deze combinatie zorgt voor de balans en harmonie in deze blend. Daarnaast is het een vrij eenvoudige koffie om mee te werken. Tip: drink deze gebalanceerde blend als espresso, maar ook met melk straalt deze koffie net zo hard.

Ethiopië

Reko Mountain

Net tot in het midden van de ‘1e crack’ gebrand en dus heerlijk op alle filtermethoden. Maar voor de fervente thuis-barista die zijn maal skills en zetkunsten wil testen ook erg smakelijk op de espressomachine. De beloning is een mooie frisse maar uiterst complexe aciditeit.

Peru

Mayar

Net als de ‘permaculture’ gedachte waarmee deze boon gecultiveerd is, is hij evenwichtig gebrand om alles in balans te houden. Komt heerlijk uit de french press maar ook zeker niet mis uit de mokkapot of zelfs volautomaat.

Nicaragua

Los Pozos

Boontje komt om zijn loontje; met deze boon krijg je inderdaad wat je verdient. Een gevoelig boontje voor in de brander door zijn ongewassen verwerking, maar als je hem eenmaal hebt geperfectioneerd is het een boon met een heerlijk aroma en hoge kwaliteit dat je wilt blijven drinken. Heerlijke koffie voor in de ochtend!

Colombia

Borbon Rosado

Dit mooie boontje uit Colombia wordt een tikkeltje lichter gebrand dan de andere Colombia uit ons assortiment, het zoetje moet wel echt kunnen stoeien met het zuurtje in deze bijzondere boon. Tip: deze boon is fantastisch op de hendel machine wanneer hij uiterst kort wordt gezet. Maar ook als filter weet deze boon je weg te blazen. Maal hem grof en zet hem met wat minder heet water.

Ethiopië

Damo Station

Het mooie aan deze ongewassen boon is dat je zo’n beetje elke intensiteit en mondgevoel kunt creëren tijdens het branden. Wij hebben wederom gekozen voor een lichte roast die net een tandje onder city -roast zit. Hiermee zet je zowel een fantastische espresso als een heerlijke filter. Daarvoor moet je wel even spelen met de maling en watertemperatuur, maar het resultaat in beide zetmethoden is altijd een zeer uitgesproken en lumineus fruitige koffie. Voor de echte waaghals dus!

Hopelijk hebben we je een beeld kunnen geven van ons assortiment. Om jouw lievelingsbonen te achterhalen, raden we je aan om lekker af te wisselen en te spelen met de zetmethode en watertemperatuur. Oefening baart kunst en alleen door veel te proeven ontdek je wat jij het lekkerste vindt.

Voor meer tips of vragen kan je altijd terecht bij onze barista’s in de bar. Daarnaast zorgen wij er altijd voor dat we verschillende koffies op onze malers hebben, zodat er altijd wat is dat in jouw straatje past.