''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Wat is coldbrew? En hoe maak je het?

Wat is coldbrew? En hoe maak je het?

Coldbrew kenmerkt zich, afhankelijk van de koffieboon, door zijn zachte, zoete en heldere smaak en wordt zoals de naam al prijsgeeft: koud gebrouwen. De smaak komt voort uit koude extractie en is daardoor heel anders dan een met warme extractie gezette koffie. Coldbrew is daarom vrijwel niet zuur, maar juist erg zacht en zoetig.

Het is vrij eenvoudig om zelf een lekkere coldbrew te maken. Je hebt wel even geduld nodig, maar dan heb je ook wel wat. Hieronder leggen we je uit hoe je zelf coldbrew maakt.

Zelf coldbrew maken
Kies allereerst zorgvuldig uit wat voor koffieboon je voor je coldbrew wilt gebruiken. Wij adviseren een natural koffieboon met zoete smaaktonen, maar smaak verschilt natuurlijk dus kies vooral wat jou het lekkerste lijkt. Maal vervolgens de koffie, en ga daarbij voor een zeer grove maling. Houd ongeveer 60 gram gemalen koffie aan voor 1 liter water. Doe vervolgens de gemalen koffie in je French Press of in een kan of pot en giet daar geleidelijk aan het water bij. Je kan altijd spelen met verschillende soorten water, dit heeft namelijk ook nog invloed op de smaak en het mondgevoel van je coldbrew. Wij adviseren om gefilterd water te gebruiken. Dit heeft een zachter mondgevoel en laat geen kalkaanslag achter in je apparaten.

Dek vervolgens je mengsel af en laat dit 12 tot 24 uur trekken op kamertemperatuur. Hierna is het tijd om het koffiewater-mengsel te filteren. Wanneer je hebt gekozen voor de French Press, duw je de filter langzaam omlaag. Als je een kan of pot hebt gebruikt giet je het mengsel langzaam door een filter. Wanneer je een papieren koffiefilter gebruikt, spoel je deze eerst even met heet water. Dit zorgt ervoor dat er geen papieren filter-smaak achterblijft.Eenmaal gefilterd zet je de coldbrew in de koelkast. Je kan het tot ongeveer twee weken afgedekt bewaren. Voeg wanneer je de coldbrew serveert ijsblokjes toe. Heb je geen tijd om te wachten tot je coldbrew klaar is? Kom dan gezellig langs in onze bar voor een heerlijke coldbrew.

Colddrip proberen?

In onze bars serveren wij de lekkerste colddrip. Wat kan je verwachten? een heerlijke dorstlesser op warme zomerdagen!