''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Colombia Las Perlitas - De kleine pareltjes

Colombia Las Perlitas

De Pink Bourbon pareltjes uit Colombia

 

Herkomst

Las Perlitas betekent “de kleine pareltjes” en dat is niet voor niks. Wij werken samen met boeren die constant blijven experimenteren om nog hoogwaardigere koffies te produceren. Hier komen alleen vaak producties uit van een te klein volume om te kunnen exporteren. Dit is zonde, want deze “micro-lot” koffies zijn vaak van de hoogste kwaliteit. Las Perlitas koopt deze kleine volumes van verschillende boeren op en sorteert ze op kwaliteit en smaaktonen. De allerbeste bonen hiervan zijn gebundeld in onze Colombia Las Perlitas. Voor de kenners, in dit zakje zijn enkel bonen met een cuppingscore van 86+ (uit 100) te vinden.

De koffie is afkomstig van boeren uit de regio Antioquia en Huíla op hoogtes variërend tussen 1600 –2100m. Deze boeren groeien vooral de variëteit Pink Bourbon, maar ook Caturra enzelfs Geisha worden hier geproduceerd.

Las Perlitas is begonnen om de boeren die zich inzetten om te blijven innoveren en verbeteren, maar daar eigenlijk niet de grootte en faciliteiten voor hebben te stimuleren. In onze ogen is dit soort toewijding voor kwaliteit en duurzaamheid waar specialtycoffee om draait. Via Las Perlitas kunnen de boeren dus toch deze kleinevolumes verkopen, en krijgen ze waarde voor de kwaliteit die ze leveren.

Smaaktonen

Dat dit een speciale koffie is proef je meteen. Niet vaak proefden wij een koffie waarin je zoveel smaken proeft, maar die toch rustig en in balans is. In deze koffie voerenzoetheid en een volle body de boventoon. Dit wordt bijgestaan door subtiele florale en kruidige tonen, met een prettige aciditeit. Rijp fruit, sinaasappelschil, kardemom en rozenwater zijn te herkennen in deze koffie.

De Colombia Las Perlitas is op alle manieren heerlijk te drinken, als espresso, in een melkkoffie of als filter. Elke zetmethode bied weer nieuwe sensaties. Van een volzoete espresso die je mond vult met smaak, tot fluweelzachte en vriendelijke melkkoffies en speelse filters waar zoetheid, body en aciditeit om elkaar heen dansen.

Wil je deze koffie ook proeven? Bestel hem hier! En kom vooral langs in onze cafés in de Pijp of Watergraafsmeer waar Las Perlitas als special op de maler zit.

Proef deze koffie zelf
Ben jij enthousiast geworden over deze koffie? Probeer hem vooral zelf uit.

De perfecte manier om je dag te beginnen, of te eindigen...