''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Go Green - Wij verwelkomen de Fietskoeriers

Go Green!

Wij verwelkomen de Fietskoeriers.

Naast onze on-going missie om de mooiste koffiebonen te selecteren, zijn wij achter de schermen zeker ook druk met andere zaken. Namelijk: het verduurzamen van alle aspecten waar wij invloed op hebben. Dit gaat helaas niet allemaal tegelijk, maar stap voor stap wordt elk aspect afzonderlijk bekeken. Een van de logische stappen richting een duurzame toekomst is het verduurzamen van het logistieke proces. Vandaar dat wij nu de handen ineenslaan met Fietskoeriers.

Wie zijn de Fietskoeriers?

Fietskoeriers.nl is de eerste en enige pakketbezorger op de fiets met landelijke dekking. In meer dan 30 steden leveren ze jouw pakketje met de fiets af. Daarbuiten worden de pakketten meegegeven aan een duurzame autokoerier-partner. Zo verminderen we samen de verkeersdrukte en beperken we de CO2-uitstoot tot een minimum.Jouw pakketje via de Fietskoeriers levert namelijk 60% minder CO₂-uitstoot op de totale reis van een pakket t.o.v. bezorging per bestelbus.

Kleine bestellingen via de brievenbus

Onze kleinste zakjes zijn van 300 naar 250 gram gegaan. De reden? Dit past door de brievenbus. Een pakketbezorger hoeft dus niet nog een tweede keer terug te komen wanneer de eerste bezorgpoging is mislukt. Daarnaast is de verpakking natuurlijk kleiner, waardoor een bezorgdienst meerdere pakketten per keer kan vervoeren.

Game Changer

In 2017 won Fietskoeriers.nl de Shopping Award Game Changer, dé prijs voor het meest innovatieve initiatief dat de Nederlandse e-commerce heeft verrijkt. De jury over Fietskoeriers.nl:"Fietskoeriers.nl heeft een netwerk van fietskoeriers gecreëerd, die opereren onder dezelfde standaarden. Het koppelt een groene propositie aan een wow experience aan de deur. Fietskoeriers.nl waardeert lokaal werkgeverschap, hanteert een zeer transparant model, staat open voor allerlei vormen van samenwerking en weet behalve op duurzaamheid ook op prijs te concurreren met de grote partijen in de markt. Daarmee zet Fietskoeriers.nl een nieuwe standaard in delivery."

Stap in de goede richting

Met het optimaliseren van het logistieke proces zetten we weer een stap in de goede richting. En dat zijn stappen die wij graag zetten. Daarnaast staan wij ook altijd open voor feedback en nieuwe ideeën. Want samen werken we aan een groene toekomst, mét een roze randje natuurlijk ;-)

Bezorgen via Fietskoerier?
In onze webshop vind je onze uiteenlopende selectie aan koffiebonen. Daarnaast kun je hier terecht voor alle benodigdheden om thuis het mooiste bakkie koffie te zetten.