''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Nieuwe koffie: Ethiopië Damo Station

Nieuwe koffie: Ethiopië Damo Station

We hebben een nieuw pareltje die we mogen toevoegen aan ons assortiment; de Ethiopië, Damo Station. Een natural verwerkte boon die vol zit met zoete fruittonen.

Damo washing station

Deze boon uit Ethiopië wordt verwerkt in het Damo washing Station, gelegen aan de Shanta Golba mountain. Op het washing station heerst een sfeer van wederzijds respect. Eigenaar Assefa Dukamo neemt de verantwoordelijkheid voor zijn personeel erg serieus. Toen er laatst een nationaal tekort aan fysiek geld was kon Assefa geen geld van zijn rekening halen om zijn personeel te betalen. In plaats van hen te laten wachten, heeft hij vrienden in de omgeving gebeld om het benodigde geld van te lenen om daarmee zijn personeel uit te betalen.De toewijding aan het personeel en de community is iets wat natuurlijk beide kanten op werkt. En dat zie je terug in het resultaat; hoogwaardige bonen

De smaak

De liefhebbers van zoet, fruitige koffiebonen zullen wild worden van dit boontje. Tijdens de maling komt er een heerlijke geur vrij die doet denken aan blauwe bessen. Dankzij deze intense fruitaroma’s heerlijk om handmatig op te gieten met bijvoorbeeld de Hario V60.

Een fruitige filter

Wij vinden fruitige koffies heerlijk op de filter. Probeer de Hario V60 voor de perfecte pour-over.