''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Nieuwe trip op de planning: Colombia

Nieuwe trip op de planning: Colombia

Over een week staan wij, Joost en Tomas, weer op het vliegveld om naar onze jaarlijkse koffiebestemming af te reizen. Dit jaar is Colombia de gelukkige, of vooral wij. Samen met de jongens van de Coffee Quest worden wij een week lang op sleeptouw genomen door de koffieproducenten.

Wat gaan we doen

De hele trip staat in het thema van zoveel mogelijk leren over de Colombiaanse koffie. We reizen van Medellin richting Bogota en de route leidt ons langs diverse koffieplantages. Niks is leerzamer dan met je eigen ogen zien hoe jouw koffie wordt gemaakt. De dagen zullen gevuld worden met bezoekjes aan de koffieproducenten, de bijbehorende plantages en verwerkingsstations om vervolgens de koffies te proeven. Gelukkig is er ook vrije tijd ingepland. Onder het genot van de nodige biertjes en heerlijk eten, zullen wij genieten van al het moois Colombia te bieden heeft en wat trekpleisters bezoeken.Lees binnenkort een verslag van onze trip met als bonus genoeg heerlijke foto's. Tot over een week!

Colombia, la Victoria

Deze parel uit de bergen rond de Huila vulkaan is jaren lang verborgen gebleven omdat dit midden in het guerrilla gebied lag. Afgesloten van de rest van de wereld hebben de boeren hier op eigen houtje het produceren van koffie naar een hoger niveau getild. Hierdoor is de “Coffee Federation” ook nooit langs geweest en zijn de boeren ook nooit overgegaan op het verbouwen van de variëteit Castillo, zoals in de rest van Colombia vaak wel het geval is, maar nog steeds Caturra en Typica variëteiten groeien.Verwacht in je kop een volle donkere body met een medium aciditeit.

  • Regio: Huila
  • Process: Washed
  • Variëteit: Caturra
  • Hoogte: 2.000 meter

Onze Colombia
De Colombia La Victoria is onze trouwe vriend in het assortiment en met goede reden één van de hardlopers.

Zoetheid, aciditeit en bitters ontmoeten elkaar in het midden. Verwacht in je kop een volle donkere body met een medium aciditeit en tonen van chocolade, aalbessen en donkere rietsuiker.